Gammelt håndværk i moderne hænder

Gammelt håndværk i moderne hænder

Intarsia er en gammel håndværksteknik, hvor flade udsmykninger lavet af forskellige stykker træsorter former ornamentale mønstre og arkitektoniske perspektiver. Intarsia Furniture behersker i dag denne traditionsrige teknik til absolut perfektion med en vision om at relancere Intarsia- teknikken i det 21. århundrede og vise, at det Møbelintarsia blev stiftet i 1948 af snedker og møbeldesigner, Jørgen Aakjær Jørgensen. I dag
er firmaet genopstået som Intarsia Funiture, (gen)stiftet af Nanna Aakjær Svendsen, barnebarn til Jørgen Aakjær, hvis version er at videreføre snedkerarven fra den danske guldalder - kombineret med nutidens tendenser og traditionerhar sin berettigelse i en nutidig kontekst.

Over flere generationer har Intarsia Furniture designet stilfulde kvalitetsmøbler, der skaber hjem med elegance. I stedet for at fokusere på enkelte items eller hurtige trends tager den danske møbelvirksomhed en holistisk tilgang til boligindretning med møbelserier af høj kvalitet, der er skabt til at passe sammen og være en del af en større helhed.

 

 

KLASSIKERE I NYE KLÆDER

Det er altafgørende for Intarsia Furniture, at kvaliteten, fremstillingen og materialerne er i den højeste kvalitet. Det har derfor været udfordrende at finde den helt rigtige samarbejdspartner til at relancere møblerne i et mere tidløst udtryk – og til et mere moderne publikum et halvt århundrede eller mere efter, at de blev tegnet.

"Det har været vigtigt for mig, at der var forståelse for den personlige historie, som har affødt passionen for at genetablere Møbelintarsia. Forståelsen og respekten for disse værdier kombineret med en stor passion for træ som materiale, var grunden til, at vi indgik et samarbejde med den danske møbelproducent Aage Østergaard i Roslev", fortæller Nanna Aakjær Svendsen, barnebarn, arving og stifter af Intarsia Furniture.

 

MODERNE MØBLER FREMSTILLET PÅ GAMMELDAGS FACON

Intarsia Furnitures møbler bliver produceret på et lille lokalt snedkerværksted i Østeuropa, hvor Intarsias håndværkstraditioner stadig holdes i hævd. Produktionen af Intarsia Furniture udføres manuelt, og der kan derfor forekomme afvigelser, hvilket efterlader møblerne aldeles unikke.

"Når møblerne ankommer til Danmark, er det vores dygtige snedkere i Roslev som udøver den endelig finish. De gennemgår, oliebehandler, finpudser og brændemærker hvert enkelt bord manuelt, inden de omhyggeligt bliver pakket i kasser", fortsætter Nanna Aakjær Svendsen.

 

Sofabord med fransk flet

Sofabordet No.25 udstråler en lethed og elegance. Bordet indeholder mange små detaljer såsom den karakteristiske, massive kehlet kant, der danner ramme om bordet samt benenes ikoniske udformning, der gør bordet kunstnerisk at se på.

Bordet har derudover en hylde i fransk rør-flet, som med sit karakteristiske look giver hjemmet masser af charme.

Tilbage til blog