Et nyt familiemedlem til sofabord No.55

Et nyt familiemedlem til sofabord No.55

 

Intarsia Furniture, der blev grundlagt i 2019 af barnebarnet til den førhen ukendte møbelsnedkere Jørgen Aakjær Jørgensen, (1920 - 2008), byder velkommen til søstermodellen til  No.55, der forener klassikeren med den moderne levestil.

Jørgen Aakjær Jørgensen var en visionær modernist, og hans møbeldesigns var forud for tiden. Han grundlage i 1948 virksomheden Møbelintarsia, hvorfra mange af hans møbelklassikere blev eksporteret til det meste af Europa, men også USA, Canada og Emiraterne. I dag, 75 år efter, har barnebarnet Nanna Aakjær Svendsen, genstiftet virksomheden og de klassiske designs er igen at finde rundt om i de danske møbelhuse.

 

Set No.55 indskudsborde

 

Søsterbordet til No.55

Søsterbordet til No.55 er en mindre udgave af den velkendte model, der blev introduceret i 1950'erne og re-designet i 2019. Jørgen Aakjær Jørgensen har igennem årenes løb, designet forskellige indskudsborde, men No.55 har altid stået som et solobord, - indtil i dag, hvor barnebarnet præsenterer bordet i en mindre udgave.

Søsterbordet kombinerer Jørgen Aakjær Jørgensens klassiske design, med den måde vi lever og anvender vores møbler på i dag. Fusionen af de to borde åbner op for et utal af muligheder for sin boligindretning. Med deres unikke sammenspil, er de to sofaborde både et elegant, minimalistisk og moderne møbel, der fortæller historien om designets udvikling og stræben efter både at være tidløs og funktionelt.

Sofabordet No.55 har en særlig betydning for Nanna Aakjær, eftersom dette bord, var startskuddet til at gen-stifte familiens glemte møbelarv.

 

"Sofabord No.55 er grunden til, jeg tog beslutningen om at sætte min morfars møbelklassikere i produktion igen. Jeg fik sofabordet af min morfar i sin tid, hvor det længe har stået smukt i vores stue. Sofabordet har altid været et stort samtaleemne og derfra vidste jeg, at morfars møbeldesigns var noget helt særligt og fortjente en ny renæssance."

- Nanna Aakjær Svendsen og stifter af Intarsia Furniture.

 

No.55 Small - lille sofabord

 

Hjertet banker for træ og de gamle håndværkstraditioner

Visionen i Intarsia Furniture er at frembringe stilfulde kvalitetsmøbler der ikke blot lever, men trives gennem generationer. Nanna Aakjær Svendsen er passioneret for at videreføre den stolte snedkerarv, fra den danske møbelguldalder. Hun ønsker at kombinerer denne arv med nutidens tendenser og traditioner for at skabe møbler, der er en hyldest til både fortid og fremtid. Det er det nye søsterbord til No.55 et vellykket eksempel på.

Tilbage til blog