Fra iværksætterdrøm til ApS

Fra iværksætterdrøm til ApS

No.25 sofabord med hylde

Det lille design brand Intarsia Furniture har været igennem en omstrukturering og Nanna Aakjær Svendsen, Stifter og barnebarn af Møbelsnedker Jørgen Aakjær Jørgensen, er glad for at kunne meddele, at virksomheden nu er blevet stiftet i sit eget selskab pr. 01.12.2022

Trods en energikrise som gjorde det svært i 2022 at være iværksætter, er det danske design brand Intarsia Furniture, kommet igennem året med tilfredsstillende resultater, og kan derfor præsentere at virksomheden nu er stiftet i sit eget selskab og ikke længere indgår som en del af forældrenes landbrugserhverv. 

Nanna Aakjær Svendsen fik tilbage i 2018 ideen om at ville sætte sin morfar, Jørgen Aakjær Jørgensens møbler i produktion igen og starte virksomheden op som et nyt klassisk high-end brand. Der var stor opbakning fra hele familien og med forældrenes økonomiske støtte, blev Intarsia Furniture stiftet som et bierhverv hos forældrenes eksisterende landbrugserhverv. 

"Hvis ikke det havde været for mine forældres opbakning og økonomiske støtte, så var Intarsia Furniture ikke blevet stiftet. At starte et møbelbrand op kræver en stor startkapital til indkøb af varelager, markedsføring og den helt rette branding. Jeg havde aldrig fået lov til at låne i banken til sådan et projekt, uden at kunne fremvise salg. Derfor besluttede vi at starte Intarsia Furniture op som et bierhverv," fortæller Nanna Aakjær Svendsen.

 

Nye muligheder og ambitioner for vækst

Intarsia Furniture har i dag 25 danske forhandlere fordelt rundt i hele Danmark. Sortimentet består af sofa- og sideborde designet af Jørgen Aakjær Jørgensen tilbage i 1950'erne og en hyldeserie, Nanna Aakjær Svendsens eget design, med samme design DNA som hendes morfar. Trods et lille sortiment er Nanna tilfreds med tidligere års resultater og derfor ekstra begejstret for i 2022 at nå milepælen for, at Intarsia Furniture får sit eget selskab. 

"Grundet godt forarbejde og salg lykkedes det mig at få en kassekredit stillet til rådighed, således vi kunne få Intarsia Furniture flyttet over i sit eget selskab. Det har fra start været meningen, at når virksomheden havde en stabil indkomst, så skulle det flyttes over i mit navn. Jeg må dog indrømme, at jeg var noget usikker på, om det ville lykkes inden 2023, da energikrisen for alvor brød ud," fortæller Nanna Aakjær Svendsen.

At virksomheden ikke længere figurere som en del af forældrenes erhverv, åbner op for nye muligheder og tilbud, så som at søge fonde og rådgivning, som virksomheden tidligere har fået afslag på, fortæller Nanna Aakjær Svendsen.

Der er mange vækstplaner for det lille high-end møbelbrand. Næste skridt er kontraktmarkedet og herefter eksport, hvor håbet er at finde agenter eller distributører til dette års "3 Days of design event" i København, der finder sted d. 7. juni - 9. juni 2023, hvor Intarsia Furniture har planer om at deltage.

 

Jørgen Aakjær JørgensenFounder of Møbelintarsia in 1948

Jørgen Aakjær Jørgensen (1920 - 2008) was an old school carpenter and furniture designer.

Jørgen Aakjær Jørgensen's design DNA is seen in the many small details, the applied marquetry technique, which was combined with the Danish design tradition, where simplicity and functionality dominated. Today, the furniture is produced by his granddaughter Nanna Aakjær Svendsen.

Tilbage til blog