Møbeldesign med fokus på æstetik fra hjertet, gedigent håndværk og kvalitet i høj klasse

Møbeldesign med fokus på æstetik fra hjertet, gedigent håndværk og kvalitet i høj klasse

Møbelintarsia blev stiftet i 1948 af snedker og møbeldesigner, Jørgen Aakjær Jørgensen og hans kone Lis Aakjær Jørgensen. Sammen opbyggede de Møbelintarsia, som det hed på daværende tidspunkt, og det blev en hurtigt voksende familievirksomhed. Størstedelen af de klassiske møbler fra Møbelintarsias tid, er designet af Jørgen Aakjær selv. Møblerne blev dengang solgt til store dele af verden, og bliver stadig solgt i ind- og udland til høje auktionspriser.

Ingen vidste på daværende tidspunkt, at parrets barnebarn Nanna Aakjær Svendsen, ville genskabe sin morfars smukke møbeldesign i det nye navn Intarsia Furniture. Nanna har nu viet sit liv til at opkøbe og herudfra genskabe og reproducere de smukke møbler med samme unikke håndværksteknik som hendes morfar. Med det nye navn Intarsia Furniture ønsker og
formår Nanna Aakjær Svendsen at videreføre arven fra den danske guldalder - hun fører den på fornem vis op til et nutidigt design, som passer til de tendenser, vi ser i dag.

 

Surf Table

"At der ikke har været tegninger af møblerne, har betydet et stort og krævende arbejde for at relancere møblerne, da jeg har måtte sætte mig ind i min morfars univers og prøve at tænke som ham", udtaler Nanna Aakjær Svendsen.

Intarsia Furniture relancerer og producerer nogle af de mest populære og ikoniske møbler fra Møbelintarsias tid. "Vi er en flok af stolte børn og børnebørn, som alle synes, det er blevet tid til at genetablere møblerne, så flere danskere kan få glæde af de klassiske møbler. Så jeg har stor opbakning fra resten af familien", fortæller Nanna Aakjær Svendsen.

 

Intarsia teknik

Intarsia er betegnelsen på en håndværksteknik lavet som en mosaik, oftest af små
stykker forskelligfarvet træ indlagt i en overflade, så der dannes mønstre på møbler - som det ses på sidebordet 'Heart Table' fra kollektionen.

Kollektionen består i dag af fem forskellige møbler, men Jørgen Aakjærs livsværk strækker sig langt udover dette. "Faktisk bliver vi stadig ved med at opdage nye modeller og designs, som vi har store planer om at relancere i den nærmeste fremtid", fortæller Nanna Aakjær Svendsen.

 

Tilbage til blog